Om u beter van dienst te zijn maakt deze website gebruik van cookies.

Meer informatie
Zzp’er of werknemer en preventie verzuim.

Zzp’er of werknemer en preventie verzuim.

Hoe werkt Rossiter Stretching?

Als u bij de huisarts of specialist bent geweest voor uw pijn, is u mogelijk verteld dat de spieren verrekt of gespannen zijn. Misschien is u verteld dat de banden in uw pols de zenuwen afknellen. Misschien is u verteld dat zwelling en ontsteking in uw weefsels moeten worden behandeld met ontstekingsremmers, cortisone injecties, pijnstillers of spierverslappers.

De waarheid is: Medicijnen maskeren pijn; ze nemen het niet weg en stellen verzuim uit. Hulpmiddelen zoals braces vangen de pijn op en sturen deze uiteindelijk ergens anders naartoe om zich te laten voelen. Cortisone verzwakt en vernietigt na verloop van tijd gezond weefsel, en daarom beperken artsen het gebruik ervan en chirurgen snijden in vitaal, levend weefsel dat met deze stretches kan worden hersteld.
De stretching technieken van Rossiter geven u controle over uw pijn. Ze stellen u in staat de pijn uit uw lichaam te werken en helpen uw pijn weg te houden. Hoe? Er wordt als het ware fysiek “ingezoomed” op het los maken, zachter maken en verlengen van bindweefsel (myofascia). Het neemt de oorzaak van de pijn die je nu hebt weg.

Wat is bindweefsel?
Bindweefsel is het netwerk van beschermende omhulsels, pezen, banden, fascia en kraakbeen dat je lichaam bij elkaar houdt, van het puntje van je tenen tot de top van je hoofd, en het vorm geeft.
Normaal gesproken zorgt het bindweefsel ervoor dat uw lichaam vrij en gemakkelijk kan bewegen.
Het houdt u bij elkaar. Het is het dunne, maar sterke weefsel dat om individuele cellen en hele spieren zit, de rekbare banden die spieren, botten en gewrichten samenbinden. Maar door blessures of het steeds herhalen van dezelfde beweging is je bindweefsel dikker geworden. Het is korter geworden dan het zou moeten zijn. Het houdt je te stevig bij elkaar. Het is alsof je lichaam, ooit een lang, los touw, is gedraaid, geknoopt en geknikt, zoals een telefoonsnoer knikt als het te veel is gedraaid.
Als je werkt of sport, moet het bindweefsel klaar zijn voor gebruik zoals het touw op foto 1. Niet strak, maar bijna, het heeft een beetje spanning. Net als je bindweefsel, begint het touw op foto 2 te knopen als het wordt overbelast. De plaats van een knik is waar je pijn voelt (bijvoorbeeld in een pols, elleboog, schouder of knie). En het hele gebied zal spanning hebben. De knik begint op het zwakste deel of plek die is overbelast en breidt zich van daaruit uit en neemt de pijn met zich mee.
Het bindweefsel kan onder die omstandigheden beperkt voedingsstoffen of zuurstof opnemen, dus het “verhongert”, verkort en doet pijn. Als het bindweefsel dat je spieren en zenuwen omhult is verkrampt, krijgen ook je spieren en zenuwen niet de voeding en brandstof. Dat wat ze ze nodig hebben om normaal te kunnen functioneren.

Verzuim en preventie verzuim!
Rossiter Stretching biedt een oplossing die lang duurt en het maskeert de pijn niet zoals pijnstillers dat doen. Het dwingt de pijn niet om op een lokatie te blijven zoals in een brace. Ook snijdt het de pijn niet weg met een scalpel van een chirurg. Rossiter Stretching biedt een oplossing voorafgaand aan en bij verzuim.

De stretches brengen het bindweefsel (myofascia) terug in zijn normale staat – beweeglijk, los en soepel. Ze richten zich specifiek op het bindweefsel. Verkort en verhard bindweefsel beperkt de ruimte tussen je spieren en je botten. Dat is waarom je pijn hebt en dit is uiteindelijk veelal de reden van verzuim.

Binnen een paar minuten na een sessie zullen de gevoelloosheid en tintelingen van bijvoorbeeld het carpaal tunnel syndroom in je polsen (of pijn en stijfheid in je schouders, nek, armen, of rug) reageren op de stretches. Je beweegt makkelijker en pijn verdwijnt veelal snel en zal dagen, weken of langer wegblijven en belangrijk, nu weet je hoe je het de rest van je leven uit je lichaam kunt houden.

Rossiter Stretching helpt zelfstandigen en is succesvol bij bedrijven omdat de resultaten in een kwestie van minuten worden bereikt en niet in dagen of weken. Werknemers die pijn hebben, minder produktief zijn, op weg zijn naar verzuim en deze stretches ondergaan, voelen zich vaak binnen twintig tot dertig minuten beter en kunnen meteen weer aan het werk. Wij werken met zzp’ers in onze praktijk en met werknemers op hun werklokatie in een aparte ruimte op een mat. Sommige werknemers zijn aanvankelijk sceptisch, maar na een demonstratie is dat voorbij.